Tuesday

SEMINAR & BENGKEL TULISAN JAWI

Semalam aku mewakili company ke Seminar & Bengkel Tulisan Jawi kat Dewan Bunga Teratai, Kota Darul Naim. Mulanya, aku malas nak g...but ntuk dptkan ilmu aku g jgak...aku mmg xsuke seminar...yap..aku mesti ngantuk & tertido..huhu...tp ok join seminar ni...cuz byk benda yg kita xtau, kita akan tau lps seminar tu abes...berbalik kpd seminar ni (skemanya ayat), byk jgk ejaan Jawi telah diperbaharui...hemm, br aku tau....aritu aku main hentam je ejanya...hehe...pastu, br aku taw yang khat Jawi ni ada mcm2 jenis...ada Nasakh, Diwani, Tuluth n kalau yg biasa kt dlm pc tu Jawi Arial....ms bengkel plak, aku tertarik ngn tulisan khat yg Ncik Ustaz...erm, lupa plak nma beliau...cantik khat dia...da expert kan...myb someday, aku bley gak wat cmtu kalau aku rajin....aku gak dpt goodies aritu....ada poster, cd software jawi, kipas, pen, note book...n bla2...yg bestnyer...backdrop, cover buku n banner seminar ni, company aku yg create...termasuk aku le...

~ Martabatkan Tulisan Jawi

No comments: